精華版|昇龍道自駕遊EP04 – 台場怪奇學校名古屋校

嚇破膽校園事件

淨係玩LEGOLAND又點能滿足一眾貪玩一族呢?位於LEGOLAND旁的Maker’s Pier入面同樣有各式各樣體驗等大家去玩!其中「台場怪奇學校」就於這裡開設了第二間分校。話明係「怪奇」,真係個膽細啲都要步步為營,皆因一入去已經有恐怖蠟像等緊大家,再行入去就係玩鬼屋,最多可以6人一組,企在最前的人要拿著一盞探路燈行,深入一間廢校探險,Rie同Jam就成功玩完,想測試膽量的朋友都不妨一試!除了鬼屋,呢度仲有4D影院「化學實驗室」,可以帶著耳罩體驗VR,好似親歷其境咁逼真,同鬼屋一樣值得去玩!

場內的「怪奇貼紙相機」係全日本獨家,用廢校做背景影貼紙相你又試過未?
右︰Dracula Soda(蕃茄味) / 250日圓
左︰三途川梳打(綠茶汽水味) / 250日圓
玩到攰不妨飲返支梳打回一回氣,而且仲係名古屋分校限定飲品,試吓無妨!
我「死」住等你哋嚟呀~

台場怪奇學校
地址︰愛知縣名古屋市港區金城埠頭2丁目2-1
交通︰名古屋臨海青波線金城埠頭站下車徒步約5分鐘
網址︰http://obakeland.net/

分享
Go!Japan編輯部師奶殺手!個人專欄《型事偵緝檔案》、《壹號黃庭》統統唔出得街,另有編務歌神之稱,一曲《深花放》唱到街知巷聞!