Little Twin Stars 

真 • 金球唯一店 必掃限定精品

鐘意 Little Twin Stars 的朋友有好消息!!以後買精品不用再左撲右撲,可直接到今年 4 月新開的梅田 Little Twin Stars 專門店一次過掃貨。

Little Twin Stars 毛公仔掛飾 / 各 1,400 日

Little Twin Stars 的蛋糕帽新形象是為慶祝專門店進註 LUCUA 1100 特別設計,店舖限定。身穿紫色和蘋果綠服飾的 Kiki 和 Lala 夠 sharp 醒,加上花邊和閃珠點綴,造型就更加精緻。買一對掛喺書包,靚晒!其實過往 Little Twin Stars 在日本各地都開設過 pop up store,只可惜全是期間限定店,未必個個 fans 可以就啱時間去朝聖。而梅田新專門店就是全球只此一家的 Little Twin Stars 常設精品店,所以大家想幾時去幫襯都無問題。位於 LUCUA 1100 的新店雖然舖仔細細,商品非常齊全,梅田店限定和搶先其他 Sanrio 發售的精品就當然唔少得。另外除了大路的文具、布公仔、毛巾等,更有大人向首飾和化妝品,啱晒一眾愛打扮的成年 fans。計計埋埋,原來梅田專門店總共有近千款商品出售,今次真係要趁 yen 跌準備定多啲彈藥去掃貨先得喇。

Liz Lisa × My Melody × Little Twin Stars 匙扣(一套 2 個)/
3,700 日圓

適逢 Little Twin Stars 誕生 40 周年,一連串活動經已展開。繼 6 月跟東京 Skytree 吉祥物 Sora crossover 開設精品店和 cafe,近期就揾埋今年同樣 40 歲生日的 My Melody 一齊慶生。不但聯同 Liz Lisa 推出精品,名古屋更有期間限定 cafe。不過 cafe 只會營業至 8 月底,想去就要把握時間啦。

不過 shopping 之餘,臨走前都記得同 Kiki 和 Lala 這對生招牌拍照留念。於店舖當眼位置的 Little Twin Stars 擺設是 fans 的必影打卡位,唔影番張相又點同人講你嚟過呢?

ittle Twin Stars 摺扇 / 980 日圓

天時暑熱,出街最好都係有把扇傍下身。彩藍色星空背景望落感覺清涼,加上 Little Twin Stars 和獨角獸的構圖豐富,好睇又實用。不過,如果連埋個靚靚摺扇布袋就更好喇。

Little Twin Stars 玻璃水杯 / 650 日圓

玻璃水杯上的 Kiki 和 Lala 乘天鵝遊湖,場面溫馨,配合粉紅色星星背景和杯邊的花邊,少女味十足!水杯細細隻有「耳仔」,容易拎又不會太重,啱晒女仔用。

大阪限定!! Little Twin Stars 帆布袋 / 1,800 日圓

帆布袋的 Kiki 和 Lala 是今年最新形象,拎出嚟一睇就知喺梅田專門店買。淨色布袋加上粉色蝴蝶結,簡約得嚟又夠 cute,無論送畀小朋友定大朋友買嚟返工出街都咁啱。


About Little Twin Stars

咪睇 Little Twin Stars 一副 baby face,其實今年已經 42 歲。粉藍色頭髮的弟弟 Kiki 和粉紅色長髮的孖生姐姐 Lala 多年來都是 Sanrio 三大台柱,可說是紅足咁多年。常與星星月亮為伴的雙子平日最鍾意跟雲上精靈、動物朋友釣星星和探索新星,愛星星的程度無人能及!

  • Kiki & Lala~Yumeseiun Omoiyariboshi~

  • 大阪府大阪市北區梅田 3-1-3 LUCUA 1100 2/F

  • 電話:06-6151-1527

  • 營業時間:10:00am-9:00pm

  • 定休日:以 LUCUA 1100 休息日為準

  • 收費:免費

  • 交通:JR 大阪站直達

留下回應

輸入你的評論
輸入你的名字