在觀景台上,可以環看阿蘇Farmland一帶翠綠草原同群山,使人心曠神怡。

位於阿蘇火山國立公園的阿蘇Farmland,佔地約百萬平方公尺,是世界最大規模的健康體驗休閒度假村,讓到訪的遊客能與大自然融為一體,鍾意親親小動物的朋友就更加千萬不要錯過!因為來到這裡猶如置身夢幻王國,平時好少有機會近距離接觸的水豚、兔豚鼠等小動物,一見人就會主動走近,任影任摸都唔嬲,仲可以餵佢哋食蔬菜條,望住小動物們食得心滿意足嘅表情,都會感到好窩心,一下子就能忘記所有煩惱!

睇吓Rie同啲小動物玩得幾開心,食物果然係建立關係嘅好幫手!

阿蘇Farmland
地址:熊本縣阿蘇郡南阿蘇村河陽5579-3
電話:0967-67-2100(設施查詢),0967-67-2323(住宿查詢)
交通:JR赤水站轉乘的士約7分鐘
網址:http://www.asofarmland.co.jp/

分享
Go!Japan編輯部師奶殺手!個人專欄《型事偵緝檔案》、《壹號黃庭》統統唔出得街,另有編務歌神之稱,一曲《深花放》唱到街知巷聞!